DigCompEdu περιοχή ικανοτήτων

3.1 Διδασκαλία

Επίπεδο προόδου

Integrator (B1)

Ελάχιστο επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών

B1

Ελάχιστο επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων των Εκπαιδευτικών

B1

Κατάσταση μάθησης / διδασκαλίας

Οι εκπαιδευτικοί θέλουν να έχουν ιστολόγια στην τάξη και να κάνουν τους μαθητές τους να γράφουν και να συνεργάζονται

Ομάδα στόχος

Οι εκπαιδευτικοί θέλουν να έχουν ιστολόγια στην τάξη και να κάνουν τους μαθητές τους να γράφουν και να συνεργάζονται.

Συστατικά

  • PC/laptop/ Tablet
  • Σύνδεση στο internet.

Περιγραφή

Τα ιστολόγια μπορεί να είναι εκπληκτικά χρήσιμα και η άμεση δημοσίευση παρακινεί τα παιδιά να γράφουν. Μπορείτε να δημιουργήσετε μεμονωμένους μαθητικούς λογαριασμούς σε ένα ιστολόγιο, δημιουργώντας μια κοινότητα. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μεμονωμένα ιστολόγια για μαθητές, δημιουργώντας ένα δίκτυο. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το χώρο για να επικοινωνήσετε με συμμαθητές και διαχειριστές σχετικά με το τι κάνει η τάξη σας και να ενθαρρύνετε την τάξη σας να συνεισφέρει συνεργατικά σε ένα ενημερωτικό δελτίο στην τάξη.
Το blogging είναι ένας δημοφιλής τρόπος δημοσίευσης και γραφής σε πολλές αίθουσες διδασκαλίας. Αυτό που κάνει το Edublogs να ξεχωρίζει είναι ο συνδυασμός της εύκολης ρύθμισης και χρήσης, ισχυρών υπηρεσιών υποστήριξης, ευέλικτων διαχειριστικών επιλογών και ηρεμίας γύρω από θέματα spam και απορρήτου. Το ιστολόγιο μπορεί να προσαρμοστεί ιδιαίτερα με περιεχόμενο πλευρικής γραμμής, μενού, widget και θέματα. Το Edublogs είναι χτισμένο στην πλατφόρμα WordPress και διαθέτει εφαρμογή Chrome και iOS.
Υπάρχει μια δωρεάν έκδοση, αλλά έχει όρια στη χρήση μέσων. Ο λογαριασμός Pro διαθέτει κουδούνια και σφυρίχτρες, συμπεριλαμβανομένου πολύτιμου χώρου διακομιστή για τη μεταφόρτωση και τη φιλοξενία φωτογραφιών, podcast και βίντεο, και παρέχει επίσης στους διαχειριστές γρήγορη πρόσβαση σε τεχνική υποστήριξη. Υπάρχει ετήσιο κόστος. Ωστόσο, η υποστήριξη είναι ένα βασικό στοιχείο και αν έχετε βρεθεί ποτέ στη μέση ενός μαθήματος όταν τα πράγματα πάνε καλά και προσπαθείτε να επιδιορθώσετε, ξέρετε πόσο πολύτιμη μπορεί να είναι η προσωπική εξυπηρέτηση.

Πώς να το κάνετε (βήμα-βήμα)

Βήμα 1

Εγγραφείτε και εγγραφείτε ιστολόγιο στη διεύθυνση  https://edublogs.org

Βήμα 2

Συνδεθείτε στο blog.

Βήμα 3

Χρησιμοποιήστε τον πίνακα ελέγχου του ιστολογίου για να κάνετε ρυθμίσεις.

Βήμα 4

Αλλαγή τίτλου ιστολογίου

Βήμα 5

Δημοσίευση πρώτης ανάρτησης

Βήμα 6

Δημοσίευση νέας σελίδας

Βήμα 7

Δημιουργήστε μια σελίδα σχετικά με

Βήμα 8

Αλλαγή θέματος

Βήμα 9

Ενσωμάτωση περιεχομένου
• Χρήση κώδικα ενσωμάτωσης
• Ενσωμάτωση ήχου
• Ενσωμάτωση βίντεο
• Ενσωμάτωση από το Facebook
• Ενσωμάτωση από το Instagram
• Ενσωμάτωση από το Pinterest
• Ενσωμάτωση από το Pinterest
• Ενσωμάτωση από το Pinterest
• Ενσωμάτωση φορμών Google
• Ενσωμάτωση διαφανειών Google
• Ενσωμάτωση Ημερολογίου Google

 

Υπάρχουν περισσότερα

Το Edublogs είναι καλό για τη διατήρηση όλων στην τάξη σας στην ίδια σελίδα (κυριολεκτικά). Επίσης, η δημιουργία ιστολογίου στον ιστότοπο είναι εύκολη. Καθορίστε το όνομα του χώρου ιστολογίου σας, τη διεύθυνση URL που θέλετε να χρησιμοποιήσετε (η οποία επισυνάπτεται στη διεύθυνση edublogs.org) και ορισμένες προσωπικές πληροφορίες ως διαχειριστής και το ιστολόγιό σας λειτουργεί. Αυτό που μπορεί να πάρει λίγο χρόνο είναι να επιλέξετε ένα θέμα σχεδίασης για το χώρο σας, λαμβάνοντας υπόψη τις επιλογές γύρω από τις συζητήσεις (μετριάζετε τα σχόλια ή όχι;), δημιουργώντας μια πλευρική γραμμή συνδέσμων σε συνδεδεμένους ιστότοπους και πολλά άλλα. Αλλά εσείς και οι μαθητές σας μπορείτε να κάνετε blogging μέσα σε λίγα λεπτά από την εγκατάσταση.

 

Το Edublogs είναι απλώς η πλατφόρμα γραφής και ψηφιακής δημιουργίας μαθητών. Το πόσο καλό είναι για τη μάθηση εξαρτάται από τους τύπους σημαντικών εμπειριών που δημιουργούν οι εκπαιδευτικοί για τους μαθητές και από το επίπεδο συνεργασίας που λαμβάνει χώρα. Εάν οι εκπαιδευτικοί μπορούν να προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες, να επιτρέψουν στους μαθητές να αλληλεπιδράσουν με αυστηρούς τρόπους και να κάνουν τους μαθητές να σκεφτούν την ψηφιακή υπηκοότητα, τότε υπάρχει η δυνατότητα μάθησης.

Δείτε επίσης

Το Edublogs διαθέτει ένα πολύ λεπτομερές σύστημα υποστήριξης που καλύ πτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Το σύστημα υποστήριξης βρίσκε ται στη διεύθυνση https://help.edublogs.org