< Αρχική Σελίδα
Είσαι εδώ:
Εκτύπωση

Χρησιμοποιώντας συνταγές

Το κεφάλαιο αυτό περιγράφει πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνταγές που είναι προσαρμοσμένες στο DigCompEdu framework για την εφαρμογή της ψηφιακής παιδαγωγικής. 

Χρησιμοποιώντας και τροποποιώντας τις ψηφιακές πηγές – Επίπεδο Α2 

Μέρος 1: Ο δάσκαλος λαμβάνει υπόψη τον συγκεκριμένο μαθησιακό στόχο και επιλέγει τους νέους πόρους που θα χρησιμοποιηθούν: Το τρέιλερ My Big Fat Greek Wedding- και θα δημιουργήσει ερωτήσεις με βάση το βίντεο.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη: Σε επίπεδο Α2 ο δάσκαλος δεν θα μπορεί να κόψει ή να ενσωματώσει ασκήσεις στο βίντεο. Ο δάσκαλος θα δημιουργήσει απλώς μια δραστηριότητα κατανόησης ακρόασης.

Μέρος 2: Χρησιμοποιήστε λογισμικό γραφείου για να δημιουργήσετε φύλλα εργασίας για να βελτιώσετε τις δεξιότητες λεξιλογίου: Δημιουργήστε ένα φύλλο εργασίας με ερωτήσεις για τους μαθητές βάσει του βίντεο

Μέρος 3: Δεν υπάρχει περιορισμός στις αρχικά παραγόμενες ερωτήσεις ή στο φύλλο εργασίας, επομένως δεν χρειάζεται να σκεφτείτε τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Μέρος 4: Δημιουργήστε μια ψηφιακή παρουσίαση της εργασίας: Θα δημιουργηθεί μια περιγραφή εργασίας και θα δημοσιευτεί στον ιστότοπο Facebook με το σύνδεσμο προς το βίντεο και το φύλλο εργασίας / ερωτήσεις. Οι εκπαιδευμένες δομές μπορούν αργότερα να εξασκηθούν στην τάξη πρόσωπο με πρόσωπο

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη: Ο εκπαιδευτικός πρέπει να έχει δημιουργήσει μια κλειστή ομάδα στο Facebook ή εάν η ομάδα δεν είναι πρόθυμη να χρησιμοποιήσει κοινωνικά μέσα, ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να συλλέξει διευθύνσεις αλληλογραφίας και να δημιουργήσει μια λίστα αλληλογραφίας τάξης. 

Πώς να διαχειριστείτε, προστατέψετε και να κοινοποιήσετε ψηφιακές πηγές – Επίπεδο Α2 

Μέρος 1: Μοιραστείτε εκπαιδευτικό περιεχόμενο (πρωτότυπο φύλλο εργασίας) μέσω Facebook ή e-mail.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη: Εάν χρησιμοποιείτε το facebook, βεβαιωθείτε ότι η ομάδα του Facebook είναι κλειστή. 

Μέρος 2: Λάβετε μέτρα για την προστασία ευαίσθητων δεδομένων και πόρων: Ο GDPR πρέπει να συμφωνηθεί πριν από τη δημιουργία μιας ομάδας Facebook / τη δημιουργία μιας λίστας αλληλογραφίας.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη: Ο εκπαιδευτικός περιλαμβάνει μια προπαρασκευαστική συνεδρία για τους μαθητές στο GDPR. 

Μέρος 3: Μοιραστείτε πληροφορίες με συναδέλφους. Ο εκπαιδευτικός μοιράζεται την εμπειρία του με άλλους δασκάλους. 

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη: Συμμετοχή άλλων μελών του προσωπικού στην έννοια της ψηφιακής παιδαγωγικής. 

Αξιολογήσε το άρθρο
0 από 5 αστέρια
5 Stars 0%
4 Stars 0%
3 Stars 0%
2 Stars 0%
1 Stars 0%
Πως μπορούμε να βελτιώσουμε αυτό το άρθρο;
Please submit the reason for your vote so that we can improve the article.
Προηγούμενο Παράδειγμα συνταγής
Επόμενο Αξιολόγηση συνταγών
Πίνακας περιεχομένων