< Αρχική Σελίδα
Εκτύπωση

SELFIE

Το SELFIE (του οποίου το ακρωνύμιο στα Αγγλικά σημαίνει “αυτό-προβληματισμός για την αποτελεσματική μάθηση
μέσω της προώθησης της καινοτομίας μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών τεχνολογιών”) είναι ένα εργαλείο που έχει
σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα σχολεία να ενσωματώσουν τις ψηφιακές τεχνολογίες στη διδασκαλία, τη μάθηση και την αξιολόγηση των μαθητών. Μπορεί να επισημάνει τι λειτουργεί, τι πρέπει να βελτιωθεί και ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες. Το εργαλείο είναι προς το παρόν διαθέσιμο στις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναμένεται να προστεθούν περισσότερες γλώσσες με τηνπάροδο του χρόνου.

To SELFIE συγκεντρώνει, ανώνυμα, τις απόψεις των μαθητών. σχολή και ομάδα διαχείρισης σχετικά με τον τρόπο
που χρησιμοποιείται η τεχνολογία στο κέντρο. Για αυτό, χρησιμοποιούνται σύντομες ερωτήσεις και δηλώσεις και μια απλή κλίμακα αξιολόγησης από το 1 έως το 5. Οι δηλώσεις καλύπτουν τομείς όπως ηγεσία, υποδομή, εκπαίδευση
εκπαιδευτικών και ψηφιακές δεξιότητες μαθητών.

Τα οφέλη αυτού του εργαλείου είναι τα εξής:

  • Το SELFIE περιλαμβάνει ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα – εκτελεστική ομάδα, εκπαιδευτικούς καιμαθητές – σε μια διαδικασία 360 μοιρών που καλύπτει πολλούς τομείς της σχολικής πρακτικής.
  • Επειδή κάθε κέντρο είναι μοναδικό, το εργαλείο μπορεί να προσαρμοστεί. Το κέντρο σας μπορεί να επιλέξει και να προσθέσει ερωτήσεις και δηλώσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες σας.
  • Το SELFIE επιτρέπει σε όλους τους συμμετέχοντες να απαντήσουν σε ερωτήσεις που ταιριάζουν στην εμπειρία τους ως μαθητές, καθηγητές ή μέλη της ομάδας διαχείρισης.
  • Το SELFIE είναι δωρεάν. Οι απαντήσεις είναι ανώνυμες και τα δεδομένα είναι ασφαλή.
  • Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την αξιολόγηση από υπολογιστή, tablet ή κινητό.
  • Μόλις ολοκληρωθεί η άσκηση αυτό-προβληματισμού μέσω του SELFIE, κάθε κέντρο θα λάβει μια εξατομικευμένη και διαδραστική αναφορά με λεπτομερείς πληροφορίες και μια γρήγορη επισκόπηση των πλεονεκτημάτων και των αδυναμιών του.
Αξιολογήσε το άρθρο
5 από 5 αστέρια
5 Stars 100%
4 Stars 0%
3 Stars 0%
2 Stars 0%
1 Stars 0%
Πως μπορούμε να βελτιώσουμε αυτό το άρθρο;
Please submit the reason for your vote so that we can improve the article.
Προηγούμενο EU: e-twinning
Πίνακας περιεχομένων